Over Roodhart

Roodhart Group

We zijn een apart bedrijf. Vanaf de start zijn we gevestigd in Rotterdam, met klanten door heel Europa en ver daarbuiten. Gespecialiseerd in een specifieke tak van sport: pompsystemen en mechanische afdichtingen voor de industrie en de scheepvaart. Een serviceorganisatie zijn we tot in onze diepste vezels. Pompsystemen behoren tot de kritische bedrijfsprocessen van onze klanten. Storingen en uitval van de systemen beteken vaak dat het hele bedrijf er last van heeft. In het ergste geval valt alles stil. Wij kennen die kwetsbaarheid en voelen de urgentie. Daarop is slechts één antwoord mogelijk. Directe actie.Onze Rotterdamse roots komen daarbij goed van pas. Geen woorden maar daden. Mouwen opstropen en aan de slag. Geen vraag is te gek, geen oplossing onvindbaar. Hoe dan ook, we fiksen het.

 We weten waarover we praten en kennen de activiteiten van onze klanten. We hechten aan een goede persoonlijke relatie en het leveren van maatwerk. Opdrachtgevers verwachten kwaliteit en een betrouwbare partner, die eerlijk is en aanspreekbaar op zijn daden. Dat is precies waar we voor staan.

De Roodhart Group is in 1982 gestart. Met twintig gedreven medewerkers op de Heijplaat in Rotterdam waren we tot het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw voornamelijk actief in de offshore- en maritieme industrie. Inmiddels werken vanuit een moderne locatie aan de Waalhaven in de Europoort, te midden van de industriegebieden Maasvlakte, Botlek en de Moerdijk. De ongeveer 70 medewerkers, vakmensen en specialisten, werken nu dagelijks voor ondernemingen in de olie-, gas- en koolwaterstofverwerkende industrie, aan krachtcentrales en organisaties in waterzuivering en -levering. Maar ook voor de voedingsmiddelenindustrie, metaal en kunstmestproductie en bedrijven die werken met pulp- en papiermolens. Tegenwoordig bestaat de Roodhart Group uit twee gespecialiseerde bedrijven: Roodhart Services B.V. en Roodhart Marine Services B.V. Op onze locatie aan de Waalhaven beschikken we over een eigen werkplaatsen, moderne testfaciliteiten en een geavanceerd laboratorium voor mechanische afdichtingen.

Continuïteit, daar draait het om in uw onderneming.

Techniek moet werken, geplande deadlines moeten worden gehaald. Uitval moet worden voorkomen. Dat lijkt simpel, maar dat is het niet. Alles moet kloppen. Van de aanschaf van betrouwbare pompen en installaties, tot structureel onderhoud, een vakkundige reparatie of revisie en snelle service op locatie. U zoekt een professionele partner die daar voor zorgt. Die de expertise, de mensen en de middelen in huis heeft. Zodat u zich kunt focussen op de continuïteit van uw ‘core business’. Roodhart Group is leverancier, serviceorganisatie en partner ineen.

Wij analyseren, adviseren en realiseren.

Staan garant voor alle denkbare services op het terrein van ‘mechanical seals’ en ‘rotating equipment’. We leveren kwaliteitspompen, installaties en onderdelen. We beschikken over eigen werkplaatsen en testfaciliteiten, hebben flexibele 24/7 serviceteams klaar staan en voorzien in gecertificeerde onderhoudsprogramma’s. Uw vraag is leidend, ons antwoord altijd doeltreffend. Wij zijn uw partner met duidelijk Rotterdams DNA: professioneel en persoonlijk, mouwen opstropen en ‘gaan’. Voor ons is afspraak gewoon afspraak. Wel zo helder.

‘We fiksen het’, dat is het motto van de vakmensen van Roodhart.

Een oplossing vinden die past bij uw wensen en eisen. Dat doen we in urgente situaties net zo goed als in geplande projecten. Als leverancier van vele topmerken adviseren wij u graag over de keuze die voor u de beste is. Wij brengen in kaart wat er nodig is, wanneer en waar. We onderzoeken, analyseren en adviseren. Uw eigen accountmanager doet een concreet voorstel over mogelijke vervanging, reparatie of revisie. Zo nodig stelt hij een preventief onderhoudsprogramma op. Heeft u de keuze gemaakt dan zorgen we voor de uitvoering binnen de afgesproken tijd. Een heldere projectaanpak vormt de basis.

Onze service is er op gericht dat uw machines van geplande stop tot geplande stop blijven werken.

Wij zorgen voor de installatie en de noodzakelijke praktijktesten en als dat nodig is voor de ontmanteling van de bestaande apparatuur. Preventief onderhoud is essentieel om de voortgang van uw productieproces niet te verstoren. En valt er dan toch iets uit, dan kunt u rekenen op de mobiele serviceteams van Roodhart die 24/7 klaar staan. Storingen en uitval moeten zo snel mogelijk zijn opgelost. Continuïteit van uw activiteiten dat is waar het ons om draait. Het rendement van uw machinepark staat voorop, zowel operationeel als financieel.