Services

Advies

Bij Roodhart krijgt u altijd een helder en doortimmerd advies. U heeft een eigen accountmanager die uw situatie kent. Hij brengt uw vragen en wensen in kaart. Hij analyseert. Is vervanging noodzakelijk of een revisie nog rendabel? Na gedegen onderzoek ontvangt u een concreet voorstel, onderbouwd en op maat. Zodat u een afgewogen keuze kunt maken. Als het tot een vervolg komt, blijft de accountmanager nauw betrokken. Hij volgt de voortgang en evalueert de resultaten om op tijd bij te sturen als dat nodig is. Kortom, hij heeft inzicht en behoudt het overzicht.

Training

Een goed en verantwoord gebruik van pompen en andere roterende apparatuur draagt bij aan de betrouwbaarheid en levensduur. In onze maatwerk trainingen instrueren wij uw operators en monteurs. We voorzien ze van waardevolle informatie en praktische tips voor duurzaam gebruik en onderhoud. Wij delen onze kennis met het oog op de continuïteit en optimaal rendement van uw installaties.

Onderzoek en diagnose

Roodhart gaat altijd voor de snelste en meest doeltreffende oplossing. Onderzoek vooraf is onontbeerlijk. Onze specialisten analyseren de oorzaken van storingen en uitval. Ze voeren betrouwbaarheidsstudies ui, stellen diagnoses van de onderhoudsstaat en verwachte levensduur van uw apparatuur. Houden de vinger aan de pols met behulp van periodieke trillingsmetingen, inspectie- en smeerrondes. Alles is gericht op de continuïteit en betrouwbaarheid. Niemand zit te wachten op uitval en versnelde vervanging.

Levering

Roodhart is specialist in het leveren van kwaliteitspompen, roterende apparatuur en mechanische afdichtingen. Stuk voor stuk efficiënt in gebruik en kosten, en effectief in het bereiken van een hoog rendement. Onze partners en leveranciers en hun producten zijn geselecteerd op bewezen hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Onze adviseurs ondersteunen in het maken van de juiste keuze uit het brede aanbod van de beste leveranciers. De levering van nieuwe apparatuur kan ook de start zijn van een compleet project. Van advisering en aankoop tot en met het in bedrijf nemen en trainen van uw eigen monteurs en operators. Wij ontmantelen zo nodig uw bestaande apparatuur en zorgen voor het afvoeren ervan. In veel gevallen zijn onze specialisten verantwoordelijk voor de installatie en het testen  en begeleiden zij de ingebruikname. Roodhart is altijd flexibel in het leveren van de service die nodig is. Roodhart levert aan bedrijven en organisaties in uiteenlopende sectoren. Aan ondernemingen in de olie, gas en koolwaterstof verwerkende industrie, aan krachtcentrales en organisaties in waterzuivering en -levering. Maar ook aan de voedingsmiddelenindustrie, metaal en kunstmestproductie en bedrijven die werken met pulp- en papiermolens. Al onze producten voldoen aan de geldende internationale normen zoals API, ANSI en Hydraulic Institute Standards.

Installatie en opstart

De aankoop van een kwaliteitspomp of andere roterende apparatuur biedt geen garantie op het behalen van het beoogde rendement. Om het proces werkend te krijgen, is er meer nodig. Een vakkundige installatie, een doordacht testprogramma en een opstartprotocol zijn zeker zo belangrijk. Monitoring van de prestaties na de opstartfase is van belang om te kunnen bijsturen en rendementsdoelstellingen te realiseren. De experts van Roodhart staan voor u klaar in alle fases. Wij installeren ook door derden geleverde pompen en roterende apparatuur.

Reparatie

Storing en uitval, het komt altijd op het verkeerde moment. Een analyse van de oorzaak en snelle vervanging van onderdelen, daar draait het om. De specialisten van Roodhart begrijpen de urgentie en kennen het klappen van de zweep. Deskundige mobiele teams staan 24/7 paraat om in actie te komen. Op locatie om de situatie te beoordelen en de noodzakelijke reparatie in veel gevallen ter plekke uit te voeren. Grotere reparaties kunnen worden verricht in moderne werkplaatsen <link naar Werkplaatsen en testfaciliteiten> van Roodhart in Rotterdam. Het team van Roodhart fikst het, hoe dan ook!

Revisie en modificatie

Roterende apparatuur heeft niet het eeuwige leven. Gestructureerd onderhoud en reparaties zijn van groot belang om storingen en uitval tot een minimum te beperken en het rendement te optimaliseren. Met een tijdige en vakkundige revisie wordt de levensduur verlengd en blijft de betrouwbaarheid op peil. Roodhart heeft de expertise, de mensen en middelen in huis om vakkundig revisies en modificaties uit te voeren. Wij verzorgen revisies van pompen, kogelkranen, tandwielkasten., mixers, mechanische afdichtingen en modificaties aan pompen en as-afdichtingen. Vervanging vergt serieuze investeringen. Roodhart onderzoekt en analyseert de kwaliteit, betrouwbaarheid en verwachte levensduur van uw huidige materieel. Revisie van de bestaande apparatuur is een mogelijkheid om het operationele rendement op peil te houden en vervanging nog even uit te stellen. We denken graag met u mee, rekenen u voor en geven een helder advies. Zodat u een gefundeerde afweging kunt maken voordat u beslist over revisie of vervanging.

Testen

Testen van pompen en mixers na reparatie, revisie of modificatie is van groot belang. Voordat ze weer volop kunnen meedraaien moet duidelijk zijn of ze aan alle eisen voldoen en de beoogde prestaties kunnen leveren. Roodhart beschikt over uitgebreide faciliteiten voor dynamisch en statisch testen in Rotterdam.

Onderhoud

Roterende apparatuur vraagt om onderhoud. Om een optimale en veilige werking te garanderen zijn regelmatige inspecties en onderhoudsbeurten onontbeerlijk. Regelmatig onderhoud voorkomt stilstand en verkleint de kans op kostbare reparaties. Roodhart is gespecialiseerd in onderhoudsprogramma’s voor pompen en roterende apparatuur. Onze specialisten testen de staat van apparatuur en rapporteren over mogelijk aanvullend onderhoud en reparatie.

Projecten

Een pompsysteem staat niet op zichzelf. Storing of uitval van een pomp heeft een brede impact. Daarmee is het een bedrijfskritisch onderdeel van uw onderneming. Begeleiding van uw project door een betrouwbare en ervaren partner is van groot belang. De Roodhart Group ontwerpt en fabriceert maatwerk pompoplossingen en pompsystemen, onshore en offshore. U kunt rekenen op de expertise van onze ontwerpers en projectmanagers, die samen met u aan de totaaloplossing voor ontwerp, projectmanagement en realisatie die bij u past. Daarbij kunt u rekenen op een snelle levering, binnen budget, kwalitatief hoogwaardige producten en uitstekende dienstverlening. De Roodhart Group is uw betrouwbare partner als het gaat om een efficiënte, duurzame totaaloplossing.