ATEX / IECEX

In 2011 is Roodhart ATEX / IECEX 03 gecertificeerd voor onderhoud en reparatie aan Ex gecertificeerde, mechanische apparatuur. Hiermee was Roodhart de eerste ATEX / IECEX 03 gecertificeerde werkplaats in Nederland.

Wat houdt het in?

ATEX zones komen met name voor in de omgeving van brandbare vloeistoffen, dampen, gassen of ontvlambaar stof in hoeveelheden die voldoende zijn om een brand of explosie te veroorzaken. In deze zones is het gebruik van Ex apparatuur noodzakelijk om veiligheid te kunnen garanderen. Bij de certificeringsaudit is onze werkplaats beoordeeld door een notified body op de competentie van personeel en werkplaats. Daarnaast wordt er door middel van interne en externe audits toegezien op de naleving van de IECEx-03 norm in de praktijk. Deze audits worden elk jaar opnieuw uitgevoerd zodat de kwaliteit en competenties behorende bij deze certificatie gewaarborgd blijven.

Door het behalen van deze certificatie is de werkplaats van Roodhart volgens de IECEx-03 norm een Certified Service Facility (gecertificeerde werkplaats). Dit wil zeggen dat alle types rotating equipment (mechanisch, onafhankelijk van fabrikant) onderhouden, gereviseerd en/of gerepareerd worden volgens strikte regels en op een veilige manier. Daarnaast is het certificaat ook geldig voor werken bij klanten onsite. De apparatuur gereviseerd onder IECEX 03 certificering voldoet volledig aan de fabrieksspecificaties en is met originele onderdelen weer in oorspronkelijke staat teruggebracht. Een veilige werking is hiermee gegarandeerd.