emissionalle referenties

Containerized Fire water pumps

Voor een van onze klanten hebben wij recent een viertal containers omgebouwd tot complete pompkamers volgens het Amerikaanse fire fighting voorschrift NFPA.

Voor de bouw van deze pompkamers hebben wij 40ft standaard High Cube containers gebruikt. De containers zijn voorzien van een complete staalconstructie en een vloeistofdichte vloer. De wanden zijn voorzien van minerale wol met geperforeerde plaat in verband met de geluidisolatie en brandwerendheid. Per container zijn twee vertikale turbine pompen geinstalleerd, aangedreven door elektromotoren of diesel motoren. De containers zijn voorzien van een persleidingsysteem conform NFPA met terugslagkleppen, afsluiters, een testleiding met debietmeter en één centrale persaansluiting. Een complete elektrische installatie is voorzien met hoofdverdeelinrichting, verlichting, verwarming, temperatuurgestuurde ventilatie en een brandmeldcentrale. De containers met dieselgedreven pompen zijn tevens voorzien van een automatische sprinkler installatie.

De complete container wordt in zijn geheel getest op onze proefstand voor performance en funtionaliteit. Roodhart heeft speciaal voor dit project de proefstand uitgebreid met een ondergrondse watervoorziening van 300 m3. Door deze investering kunnen in de toekomst ook diverse vertikale pompen bij Roodhart getest worden. Voor het testen van de elektromotor gedreven pompen hebben wij speciale aggregaten gehuurd met transformatoren omdat voor deze klant middenspanningsmotoren (6,6kV) geinstalleerd moesten worden.